Dzisiaj będzie zdrowo i zielono. Czas na wiosenne, lekkie
dania.
Składniki:
1 brokuł
2 duże pory
½ puszki groszku konserwowego
1l bulionu drobiowego
masło (3 łyżki)
tymianek (najlepiej świeży, ja dałam suszony)
sól
pieprz
Wykonanie:
Brokuły dzielimy na różyczki a
pora kroimy w plasterki. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy do niego pora i posypujemy
tymiankiem, smażymy kilka minut aż por zmięknie. Następnie dodajemy brokuły,
wlewamy bulion i gotujemy aż brokuły zmiękną. Doprawiamy solą i pieprzem. Gotową
zupę miksujemy a następnie dodajemy groszek konserwowy lub opcja nr 2 czyli
miksujemy wszystko razem z groszkiem.
Zupę można podać z groszkiem ptysiowym
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz