Dzisiaj przedstawię pomysł na
obiad wg przepisu pani Magdy Gessler. Jest to ciekawe połączenie smaku słodkiego
i słonego. Bo warto poznawać nowe smaki.
Składniki:
2 duże czerwone cebule
2 łyżki brązowego cukru (dałam trzcinowy)
2 łyżki octu balsamico
Ser feta (ok. 100g)
Garść oliwek zielonych lub
czarnych
1 opakowanie ciasta francuskiego
(250g)
Sól
Pieprz
Oliwa z oliwek
Wykonanie:
Cebulę kroimy w piórka i
podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy cukier i ocet balsamico i smażymy
wszystko ok. 5 minut, doprawiamy solą i pieprzem. Ostawiamy. Ciasto francuskie
wykładamy do formy (forma do tarty o średnicy 24cm), następnie układamy na nim
podsmażoną cebulę, fetę pokrojoną w kosteczkę oraz oliwki pokrojone w
plasterki. Na koniec skrapiamy oliwą z oliwek i wkładamy do piekarnika nagrzanego
do temperatury 200 stopni na ok. 15 minut. Ciasto ma się zarumienić.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz