Po szaleństwach tłustego czwartku czas na konkretny obiad w piątek.
Pyszny i sycący.
Porcja dla 2 osób.
Składniki:
2 ząbki czosnku
1 mały brokuł
1 szklanka ciecierzycy ( może być z puszki lub ugotowana –
tylko pamiętajcie że przed gotowaniem należy ja kilka godzina moczyć)
oliwa z oliwek
sól
1/2 opakowanie makaronu
ser żółty starty na tarce (opcjonalnie)
Wykonanie:
Brokuły dzielimy na różyczki i
gotujemy na półtwardo. Makaron gotujemy al dente, zanim go odcedzicie to
odlejcie pół szklanki wody z gotowania.
Rozgrzewamy na dużej patelni
oliwę wrzucamy czosnek i smażymy go chwilę. Dodajemy brokuły i ciecierzycę,
solimy, mieszamy i smażymy kilka minut. Następnie dodajemy makaron, mieszamy i
podlewamy zachowaną wodą z gotowania makaronu (wlewamy tyle ile potrzeba).
Przekładamy danie na talerze i posypujemy serem żółtym.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz