niedziela, 13 kwietnia 2014

Sałatka z ryżem i kurczakiem



Zbliżają się święta, a jak święta to sałatki – obowiązkowo. Oto moja propozycja, która może być świąteczną sałatką lub…. weekendową przekąską.

Składniki:
2 torebki ryżu
1 filet z kurczaka (podwójny)
2 marchewki
1 małe jabłko
3 korniszony
½ puszki zielonego groszku
natka pietruszki
sól
pieprz
majonez (ilość wg upodobania)
przyprawa do gyrosa (opcjonalnie)
oliwa z oliwek

Wykonanie:
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Marchewki gotujemy, następnie obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Filet kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do gyrosa i smażymy na oliwie z oliwek. Korniszony i jabłko kroimy w kosteczkę. Składniki (ryż, kurczak, marchewka, korniszony, jabłko, groszek) mieszamy ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną natkę i majonez. Gotowe.
Smacznego!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz