niedziela, 20 stycznia 2013

Sałatka z ryżem i szynką

Sobota popołudnie, coś by się zjadło. Idę do lodówki - nie ma jak zwykle nic do jedzenia. I właśnie z tego "nic" powstała pyszna sałatka:



Składniki:
2 torebki ryżu
ok. 100g szynki
2 marchewki
2 korniszony
pół puszki kukurydzy
kilka kawałków papryki konserwowej
1 jabłko
mała kostka sera żółtego (opcjonalnie)
majonez
sól
pieprz
zioła prowansalskie

Wykonanie:
Ryż gotujemy. Marchewkę gotujemy, obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Szynkę, korniszony, paprykę, jabłko i ser żółty kroimy w drobną kostkę. Składniki mieszamy, doprawiamy, dodajemy majonez i gotowe. Następnie jemy i delektujemy się smakiem.
Smacznego!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz