piątek, 25 września 2015

Warzwna potrawka z soczewicą


Dzisiaj polecam przepis na warzywną potrawkę, która jest wspaniałą bazą do obiadu. Z czym to ja jej nie jadłam - śmiem twierdzić, że pasuje do niej wszystko - ryba, kurczak, ryż i co tam jeszcze sobie wymyślicie.




Składniki:

2 papryki
3 marchewki
1 por
1 szklanka czerwonej soczewicy
1/2 litra bulionu
2 liście laurowe
curry
sól
pieprz
oliwa z oliwek

Wykonanie:

 Por kroimy w półplasterki, marchewkę i paprykę w drobna kostkę. Na oliwie z oliwek szklimy por, następnie dodajemy marchewkę i paprykę, smażymy kilka minut. Następnie dodajemy soczewicę, liście laurowe i bulion. Gotujemy do miękkości. Na końcu doprawiamy. Gotową potrawkę możemy posypać natką pietruszki.

Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz