poniedziałek, 22 czerwca 2015

Rabarbarowy mus



Jeszcze nie jest za późno, żeby zrobić coś z rabarbaru, a ten mus robi się błyskawicznie. Uwaga jest „groźny” w smaku, ale znakomicie pasuje do naleśników lub do chałki. Zresztą sami wymyślcie do czego by go tu jeszcze dodać:)




Składniki:
250g rabarbaru
2 łyżki cukru
skórka otarta z połowy małej pomarańczy
laska wanilii


Wykonanie:
Rabarbar obieramy ze skóry i kroimy na 1cm kawałki. Następnie wszystkie składniki umieszczamy w garnku i gotujemy aż rabarbar będzie miękki – trwa to dosłownie kilka minut (w razie potrzeby można dodać odrobinę wody). Rabarbar, który się nie rozpadł – rozbijamy łyżką, usuwamy laskę wanilii. Mus gotowy.
Smacznego!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz