Składniki:
ok.1kg dyni
2 filety z kurczaka
1 puszka mleczka kokosowego (400ml)
250ml bulionu
2 łyżeczki zielonej pasty curry
1 cebula
imbir (ok. 1cm)
1 łyżka mąki ziemniaczanej
sok z 1/4 cytryny lub limonki
curry w proszku
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Dynię kroimy w kostkę. Filety z kurczaka także kroimy w kostkę i doprawiamy curry w proszku. Cebulę i imbir drobno siekamy i podsmażymy na oliwie, dodajemy pastę curry, kurczaka i dalej smażymy. Następnie wlewamy bulion, mleczko kokosowe wymieszane z mąką ziemniaczaną oraz dynię. Gotujemy wszystko do miękkości. Doprawiamy sokiem z cytryny.
Potrawa najlepiej smakuje z ryżem.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz