Ta potrawa powstała z czystej improwizacji. Została przygotowana z tego, co znalazłam w lodówce i zamrażarce.
Składniki:
1 cebula
1 średnia cukinia
3 marchewki
2 garści fasolki szparagowej
1/4 opakowania groszku mrożonego
1 puszka pomidorów
1/4 litra bulionu
3 liście laurowe
5 kulek ziela angielskiego
pieprz
suszony tymianek
oliwa z oliwek
Wykonanie:
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek, dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki oraz fasolkę pokrojoną w 2-3 cm kawałki. Smażymy przez parę minut, następnie wlewamy bulion, wrzucamy ziele angielskie, liście laurowe i dusimy tak, żeby warzywa lekko zmiękły. Kolejno dodajemy cukinię pokrojoną w duża kostkę, pomidory z puszki razem z sokiem oraz mrożony groszek. Gotujemy wszystko do miękkości. Doprawiamy pieprzem i tymiankiem.
Potrawkę można podać z kaszą gryczaną, kasza jęczmienną, ryżem lub makaronem.
Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz