środa, 18 lipca 2012

Zupa z pora

Dzisiaj gotowałam na jutrzejszy obiad zupę z porem.
Leżał w lodówce i zastanawiałam się do czego go wykorzystać :).
Ja używam szybkowara i taką wersję przedstawię.  

Składniki:
5 małych porów,
3 średnie ziemniaki,
1 mała marchewka,
1 cebula,
 pół paczki mrożonego groszku,
 liść laurowy,
1 ziele angielskie,
2 ziarenka pieprzu,
skrzydełko z kurczaka,
przyprawa typu "jarzynka"  

Wykonanie:
Wszystkie składniki pokroić w kostkę i plasterki. Wrzucamy do szybkowara, dodajemy przyprawy, skrzydełko, groszek i mieszamy. Zamykamy i czekamy na "syczenie". Od momentu zagotowania zmniejszam moc kuchenki i gotuję całość 12 min.
Zupę można zmiksować na krem i podawać z grzankami z ciemnego pieczywa.
Ja najbardziej lubię z całymi warzywami, co można zauważyć na zdjęciu.



Smacznego!

PS. Dzisiaj Antonio wyjątkowo długo zajmował się sobą ;) i w przerwach między przygotowywaniem posiłku a sprzątaniem zrobiłam kilka nowych krzyżyków. Drugi obrazek rozpoczęty ;)






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz